Laptopunuzun pil ömrünü ve kullanım süresini çoğaltın.


Laptop'unuzun pilinin sizi yarı yolda bırakmaması istiyorsanız bazı şartları yerine getirmeniz gerekmekte. Pil ömrünü nasıl uzatacağınızı merak ediyorsanız işte size 5 seçenek:

1. Arka planda çalışan programlar:
Windows'ta arka planda çalışan programlar, işlemcinizi, ağı ve diğer bileşenleri meşgul ederek pilinizin daha çabuk bitmesine neden olacaktır. Windows Update, torrent yazılımları ve diğer güncelleme programları arka planda pilinizin tükenmesine neden olan faktörler arasında.

2. Değişik adaptör kullanın:
Bir başka öneri ise iş yerinizde ve evinizde farklı adaptörler kullanmak. Bu sayede pilinizin ömrünü artırmış olacaksınız ve ayrıca gereksiz yük taşımak zorunda da kalmayacaksınız. 

3. Ekran parlaklığı azaltın:
En çok elektrik harcayan bileşenlerinden bir tanesi laptopunuzun ekranı, bu nedenle ekran parlaklığınızı azaltarak pilden önemli ölçüde tasarruf edebilirsiniz. Bunun yanında Denetim Masası'nda bulunan Güç Seçenekleri altından ekranın PC'niz boştayken kapanma süresini örneğin 1 dakikaya azaltarak pil ömrünüzü uzatabilirsiniz.

4. Kullanmadığınız donanımları kapatın:
Laptop'unuz izin veriyorsa, Wi-Fi, Bluetooth gibi bileşenleri kapatarak cihazınızın pilinin birkaç dakika daha fazla dayanmasını sağlayabilirsiniz. DVD veya Blu-Ray sürücünüzün içindeki diski çıkarmak da pil ömrünüze etki edecektir.

5. Kilitlenen uygulamaları kapatın
Herhangi bir program, bir hatadan dolayı döngüye girerek işlemcinizi aşırı derecede kullanmaya başlarsa, piliniz normalden çabuk tükenecektir. Birçok yeni işlemci, kullanılmadığında hızını düşürerek güç tüketimini azaltır. Ancak bir program kilitlenip işlemcinizi kullanmaya başlarsa bu gerçekleşmez. Çözüm ise oldukça basit. Ctrl+Alt+Del klavye kısa yolunu kullanarak Görev Yöneticisi'ni çalıştırın ve hangi işlemin işlemcinizi kullandığına bakın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski